INICI


El Club del Gos d’Atura Català és una associació sense ànim de lucre constituïda el 1982, a Barcelona, a l’empara de la llei d’associacions i inscrita al Registre Nacional d’Associacions del Ministeri de l’Interior amb el número 42.664; afiliat a la Reial Societat Canina d’Espanya, la qual el reconeix com a Club oficial d’aquesta raça a tot l'estat espanyol.

El Club agrupa més de 300 socis, entre els quals hi ha la pràctica totalitat dels criadors i jutges especialistes de la raça, encara que la majoria són simplement propietaris particulars, afeccionats o persones que volen donar el seu suport al projecte de preservació d’aquest patrimoni genètic i cultural. A més, hi ha socis de Catalunya, de la resta de comunitats autònomes i d’altres països (Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, França, Itàlia, Luxemburg, Holanda, Suècia i els EEUU.

Fa més de 25 anys, mentre d’altres països feia temps que protegien i seleccionaven les seves races canines, aquí s'extingien, víctimes del mestissatge i la incúria de tots plegats. Fou llavors que unes poques persones van començar a buscar, pels masos i els corrals de les nostres comarques, els darrers gossos d'atura de la mena catalana, encara bastant típics, aquells gossos mítics, incansables, conductors de ramats. Al llarg d’aquests anys, des del Club, s’han editat revistes, s’han organitzat activitats públiques de difusió per diverses poblacions de la nostra geografia, s’ha participat en exposicions, s’han organitzat simposis i col·loquis, s’ha fet difusió de la raça en els concursos de gossos d’atura i s’ha tingut una presència força sostinguda als mitjans de comunicació. Per exemple, Televisió de Catalunya i el National Geographic han dedicat sengles programes a les activitats de l’entitat.

 

El Club del GAC
Estatuts
Junta Directiva
Programa 2007 - 2010
Comissió de cria
Jutges especialistes
 
El Gos d'Atura Català
Història
Estàndard
Directrius del Club
Caràcter del GAC
Treball amb GAC
Bibliografia
 
Notícies
Exposicions
Calendari General 2009
Monogràfica 2009
  Resultats exposicions
Resultats Monogràfiques
 
Campionat del Club
 Reglament
Exposicions puntuables
Classificació provisional
Campions del Club
 
Activitats internacionals del Gos d'Atura Català
Galeria d'exemplars
Criadors
La botiga del Club
Adreces d'interés
Fer-se'n soci
Contactar amb...
 
                                                               Club del Gos d'Atura Català   Apartat de correus 217    17820 Banyoles (Girona)   -   Fax: 972 59 78 45     e-mail: [email protected]